Regulator issues fix

A whole section dedicated to the Suzuki Burgman
User avatar
Has been maxi tours
Posts: 584
Joined: Thu Aug 16, 2018 6:15 am
Current Ride: Burgman Grin 400
Location: Pikeyville
Great Britain
Re: Regulator issues fix

Post by Has been maxi tours » Thu Dec 06, 2018 6:29 am

After watching few test your regulator tests on YouTube .I've done the diode test on used regulator Ive brought and it passed okay .Also did the sniff test and no burning smell residue so I'm confident its okay .If I do take front section off can plug it in check volts .Hopefully I'll not need it I've got euro breakdown cover but don't fancy the hassle and delay .Plus upsets the tour schedule only 3 places we are stopping more than 1 night . I'll use one in glovebox for phone .I've only brought cheap USB voltmeter kit I don't think sat nav takes much power battery on mine not good about 15 mins but its few years old and a cheapie.
Don't tell em Pike
Its pointless

User avatar
Has been maxi tours
Posts: 584
Joined: Thu Aug 16, 2018 6:15 am
Current Ride: Burgman Grin 400
Location: Pikeyville
Great Britain
Re: Regulator issues fix

Post by Has been maxi tours » Thu Dec 06, 2018 6:45 am

Here's a good one

[bbvideo]. [/bbvideo]
Don't tell em Pike
Its pointless

MT606
Posts: 66
Joined: Tue May 19, 2009 7:46 am
Current Ride: burgman 400
Location: the grim north
England
Re: Regulator issues fix

Post by MT606 » Thu Dec 06, 2018 10:39 am

thats whats happened to my old one I just replaced!....but whats worrying me is that what you plug that to, the plug is getting very warm fairly quickly.....

User avatar
Has been maxi tours
Posts: 584
Joined: Thu Aug 16, 2018 6:15 am
Current Ride: Burgman Grin 400
Location: Pikeyville
Great Britain
Re: Regulator issues fix

Post by Has been maxi tours » Thu Dec 06, 2018 11:08 am

Look inside see if any sign of plug or socket melting .
Don't tell em Pike
Its pointless

User avatar
Has been maxi tours
Posts: 584
Joined: Thu Aug 16, 2018 6:15 am
Current Ride: Burgman Grin 400
Location: Pikeyville
Great Britain
Re: Regulator issues fix

Post by Has been maxi tours » Thu Dec 06, 2018 12:46 pm

I had issue on the Jailing on regulator plug just by passed it made direct connection .
Don't tell em Pike
Its pointless

MT606
Posts: 66
Joined: Tue May 19, 2009 7:46 am
Current Ride: burgman 400
Location: the grim north
England
Re: Regulator issues fix

Post by MT606 » Sat Dec 08, 2018 6:42 am

the plug looked ok tbh, will start her today n see if its still getting hot.... what and how did you bypass it?

User avatar
Has been maxi tours
Posts: 584
Joined: Thu Aug 16, 2018 6:15 am
Current Ride: Burgman Grin 400
Location: Pikeyville
Great Britain
Re: Regulator issues fix

Post by Has been maxi tours » Sat Dec 08, 2018 6:44 am

Just connected wires to each other instead of thro the plug .
Don't tell em Pike
Its pointless

MT606
Posts: 66
Joined: Tue May 19, 2009 7:46 am
Current Ride: burgman 400
Location: the grim north
England
Re: Regulator issues fix

Post by MT606 » Sun Dec 09, 2018 7:19 am

aahhhhhh.... n that sorted the issue out with no repeat problems?

User avatar
Has been maxi tours
Posts: 584
Joined: Thu Aug 16, 2018 6:15 am
Current Ride: Burgman Grin 400
Location: Pikeyville
Great Britain
Re: Regulator issues fix

Post by Has been maxi tours » Sun Dec 09, 2018 7:59 am

For a while scooter packed up altogether eventually wouldnt start at all was Chinese tho .
Don't tell em Pike
Its pointless

User avatar
Has been maxi tours
Posts: 584
Joined: Thu Aug 16, 2018 6:15 am
Current Ride: Burgman Grin 400
Location: Pikeyville
Great Britain
Re: Regulator issues fix

Post by Has been maxi tours » Sun Dec 09, 2018 4:26 pm

Just been watching Wild bad touring Picos De Europa they had trouble with a VFR not charging battery , charging plug from stator to volt reg burnt out .They were swapping battery's to get guy thro the day back to bnb then cut wires did temp job taking plug and socket out .Theirs was all burnt and melted .
Don't tell em Pike
Its pointless


Post Reply