New season didn't start well C41 - FUEL PUMP CONTROL SYSTEM

A whole section dedicated to the Suzuki Burgman
Post Reply
User avatar
Walklikegump
Posts: 43
Joined: Wed Sep 21, 2016 4:09 pm
Current Ride: Suzuki Burgman 400 K9
New season didn't start well C41 - FUEL PUMP CONTROL SYSTEM

Post by Walklikegump » Wed Apr 25, 2018 8:25 am

All.

So new season , health back to normal ( heart scare wasn't heart) and I thought it would be good to get the bike out.

Washed it, charges it , put new fuel in and started first turn ( as usual ) , took it for MOT , passed with minor advisories RESULT !
Then pulled into a pub to buy tax online and went to start it again and it wouldn't start. FI was lit up :( .
Breakdown came and put some jump leads on it (I had killed the battery by then) and away it went :) . Wrote it off to spending a winter in storage and possibly the washing it .....

Later in the week went for a 50 mile run , all good except just for 1 second , I lost power then back to normal .
still good.

Next day took it to work and at end of day, the FI was back . Grrrrr.
I got the code C41 from the dealer mode thing and need to know what I should test first.
Any people with this fault? Is it Common?
Any help would be appreciated.

Cheers
Current: 2009 K9 Burgman
Previous : GPZ305 X7, Puch Maxi , MZ150 ( and more ), 15yr gap , Sym Joyride Evo 200i
Leicester

User avatar
The Bern
Benefactor
Posts: 1816
Joined: Sat Oct 25, 2014 7:04 pm
Current Ride: Silverwing 600
Location: Telford
Great Britain
Re: New season didn't start well C41 - FUEL PUMP CONTROL SYSTEM

Post by The Bern » Wed Apr 25, 2018 8:53 am

Accoring to LeDude, it's your fuel pump relay, see ............

https://284fd781-a-62cb3a1a-s-sites.goo ... edirects=0
Have wheels, will travel :D

User avatar
Walklikegump
Posts: 43
Joined: Wed Sep 21, 2016 4:09 pm
Current Ride: Suzuki Burgman 400 K9
Re: New season didn't start well C41 - FUEL PUMP CONTROL SYSTEM

Post by Walklikegump » Thu Apr 26, 2018 4:42 am

Thanks. Will spend my lunchtime pulling bits off . I think there is some talk of battery being slightly too weak ? So will start with jump leads
Current: 2009 K9 Burgman
Previous : GPZ305 X7, Puch Maxi , MZ150 ( and more ), 15yr gap , Sym Joyride Evo 200i
Leicester

User avatar
Ralph
Posts: 521
Joined: Fri Jun 01, 2012 7:20 am
Current Ride: Yamaha X-max 300 300
Location: Near Fleetwood
England
Re: New season didn't start well C41 - FUEL PUMP CONTROL SYSTEM

Post by Ralph » Thu Apr 26, 2018 5:05 am

If you hear the pump prime when you turn it on the relay must
be working at that point at least.
Ralph
Nr Fleetwood
Yamaha X-max 300
icon_maxi_scoot.gif


Image


Post Reply